Waarom Dynamic Load Balancing de onbezongen held van het elektrisch laden is

Steeds vaker kiezen mensen voor zonnepanelen en ook de vraag naar laadoplossingen bij mensen thuis stijgt drastisch. Maar hoe haal je nu het maximale uit beide slimme energietechnieken? Welkom bij “dynamic load balancing”.

Waarom Dynamic Load Balancing de onbezongen held van het elektrisch laden is

Wat is “Dynamic load balancing”?

Wanneer een laadpaal aan load balancing doet, zal die het verbruik van alle toestellen doorheen het huis in kaart brengen en de laadsnelheid aanpassen wanneer er een risico is om je thuisnet te overbelasten. Is dit het geval, dan wordt de laadsnelheid automatisch verlaagd.

Dynamic load balancing gaat nog een stap verder. Dynamic load balancing zal ook in kaart brengen hoeveel energie je zonnepanelen opwekken en of er een overschot is. Is er een overschot? Dan kan je er voor kiezen om enkel op dat energie-overschot jouw wagen te gaan laden. Hyperefficiënt dus!

De voordelen van dynamic load balancing

Voorkomt overbelasting

Voorkom stroomuitval en andere problemen door het automatisch verlagen van het laadvermogen.

Efficiënt energieverbruik

Door automatisch over te schakelen naar zonne-energie bij het laden, benut je je opgewekte zonne-energie optimaal.

Maximale oplaadsnelheid en minimale kosten

De laadsnelheid zal automatisch aangepast worden naargelang de hoeveelheid beschikbare zonne-energie. Als er dus plots meer energie opgewekt wordt, zal je auto ook sneller laden. Hierdoor maximaliseer je de laadsnelheid van je auto terwijl je de kosten zo laag mogelijk houdt door op zonne-energie te laden.

Welke laadpalen doen aan dynamic load balancing?

Doordat de nood aan energiezuinig laden stijgt, is dynamic load balancing vandaag de dag één van de vaakst voorkomende features van een laadpaal. Onder andere de Smappee EV Wall, de Easee charge, de MyEnergi Zappi als de Wallbox Pulsar Pro doen aan Dynamic Load Balancing.

Dit zal de dag van vandaag dan ook de keuze voor thuis nauwelijks beïnvloeden.

Essentiëel maar weinig doorslaggevend

Gelukkig is dynamic load balancing tegenwoordig de norm bij laadoplossingen voor thuisgebruik. Hoewel het essentieel is om het maximale uit je groene stroom te halen, zal het vandaag de dag de keuze voor een geschikte laadoplossing nauwelijks beïnvloeden.

Op zoek naar een elektriciteitsexpert?

Homate staat voor je klaar

Let's talk!