Hoe verhoog je het rendement van je zonnepanelen, thuisbatterij en laadpaal?

Duurzaamheid, energieonafhankelijkheid en energie efficiëntie worden alsmaar belangrijker de dag van vandaag. Het is niet langer genoeg om zonnepanelen te hebben. Ook thuisbatterijen en elektrische laadoplossingen worden steeds vaker geïnstalleerd. Maar hoe zorg je er nu voor dat je het maximale rendement uit deze technieken haalt?

Heading

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Heading

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Beheer je thuisbatterij

Je elektrische wagen opladen met de energie die opgeslagen zit in je thuisbatterij? Geen slim idee. Een kleine, elektrische stadsauto heeft gemiddeld een batterijcapaciteit van 40 kWh. Als je thuis een batterij hebt van 10 kWh, dan kan je je auto dus maar 25% opladen met de energie opgeslagen in je thuisbatterij. Resultaat? Je energiepiek zal nog steeds hoog zijn omdat de auto de overige 75% oplaadt met energie van het net. En er zal geen energie meer opgeslagen zijn in je thuisbatterij om ‘s avonds gebruik van te kunnen maken. Een goede laadplanning en communicatie tussen laadstation en thuisbatterij is een must.

Variabel energietarief is je beste vriend

Je thuisbatterij zal niet altijd volledig opgeladen zijn. Een dynamisch energiecontract kan je helpen. Je kan de batterij opvullen met energie van het net, op momenten dat de energie het goedkoopst is. Je kan deze energie dan gebruiken op momenten dat de stroom veel duurder is.

Verdeel en heers

Efficiënt elektrisch laden

Variabel energietarief is je beste vriend - deel 2

Ook je laadpaal kan voordeel halen uit een variabel tarief. Er zijn veel laadpalen die automatisch kunnen laden op momenten dat de stroom goedkoop is. Veel laadpalen gaan ook “the extra mile” en analyseren niet alleen de energieprijzen, maar ook je eigen energieverbruik. Zo voorkom je ook hoge energiepieken.

Load-balancing

Veel laadpalen kunnen opladen op zonne-energie aan een lagere snelheid. Met een load-balancing systeem zal de laadpaal ervoor zorgen dat er eerst groene stroom gaat naar de essentiële huishoudapparaten en je auto, aan een lagere snelheid, opgeladen wordt met de overtollige opgewekte energie.

Welke laadpaal kies je nu best?

Antwoord 6 vragen en ontdek het voor jezelf.

Doe de test
Laadpaal Smappee

Samen is beter dan apart

Ben je aan het (ver)bouwen of wil je dit binnenkort doen? Denk dan goed na over welke merken je kiest. De dag van vandaag zijn er weinig merken die zowel omvormers, thuisbatterijen en laadpalen maken. MyEnergi doet dit wel. Wil je alle slimme technieken bij je thuis plaatsen? Dan is het MyEnergi ecosysteem zeker één van de oplossingen om te bekijken. De communicatie tussen hun Zappi, Eddi en Libbi producten is top-notch, waardoor je werkelijk het maximale er uit kan halen.

Is MyEnergi iets voor jou? Praat er over met één van onze experts.

Let's talk!