Energieoplossing

Slimme zonne-energie in Zulte

Laadpunt, warmtepomp en zonnepanelen? Daarmee zijn héél wat winsten te boeken. Lees hieronder hoe wij deze klanten verder hebben geholpen met het slim besteden van hun groene energie.

Energiemanagement

We installeerden een Wallbox Copper laadpunt gecombineerd met een energiemanagement pakket van Homate. Er was reeds een warmtepomp aanwezig die Smart-Grid ready aan te sturen was. Dankzij Homate wordt de warmtepomp op efficiënte manier aangestuurd doorheen de dag, en wordt de overtollige energie naar de laadpaal gestuurd. Wanneer er een groot overschot is aan energie wordt het buffervat van het sanitair warm water verhoogd in temperatuur. Zo vertalen wij overschot aan zonne-energie naar extra-warm water voor het gezin. De warmtepomp moet zo niet meer ingeschakeld worden op tijdstippen dat er geen zonne-energie is.

Homate zorgde ervoor dat we 20% meer energie opgewekt door onze zonnepanelen kunnen gebruiken.

Laagdrempelig & Betaalbaar

Een energiemanagement installatie duur ongeveer een halve dag. De kost hiervan is zeer beperkt, dit omdat we met relatief weinig hardware tot een slim systeem kunnen komen. We lezen heel wat informatie softwarematig uit wat de kosten drukt. De prijs van het gemiddelde EMS-pakket varieert van €1200 tot €2000.

Homate magazine cover

Op zoek naar inspiratie?

Benieuwd naar de nieuwste smarthome trends om energie te besparen? Dat en nog veel meer lees je in ons gratis e-magazine.

Download magazine

Ben je klaar om de smarthome van je dromen te (ver)bouwen?

Let's talk!