Warmtepomp + Laadpunt + Homate = 💑

Laadpunt, Warmtepomp en Zonnepanelen? Daarmee zijn héél wat winsten te boeken. Lees hieronder hoe wij deze klanten verder hebben geholpen met het slim besteden van hun groene energie.

Homate zorgde ervoor dat ons eigenverbruik met 20% gestegen is.

Energiemanagement

We installeerden een Wallbox Copper laadpunt gecombineerd met een energiemanagement pakket van Homate. Er was reeds een warmtepomp aanwezig die Smart-Grid ready aan te sturen was. Dankzij Homate wordt de warmtepomp op efficiënte manier aangestuurd doorheen de dag, en wordt de overtollige energie naar de laadpaal gestuurd. Wanneer er een groot overschot is aan energie wordt het buffervat van het sanitair warm water verhoogd in temperatuur. Zo vertalen wij overschot aan zonne-energie naar extra-warm water voor het gezin. De warmtepomp moet zo niet meer ingeschakeld worden op tijdstippen dat er geen zonne-energie is.

Laagdrempelig & Betaalbaar

Een energiemanagement installatie duur ongeveer een halve dag. De kost hiervan is zeer beperkt, dit omdat we met relatief weinig hardware tot een slim systeem kunnen komen. We lezen heel wat informatie softwarematig uit wat de kosten drukt. De prijs van het gemiddelde EMS pakket varieert van €1200 tot €2000.