Elektriciteitswerken
Domotica
Laadpalen
Slimme sturing
Wifi netwerk
Alarmsystemen

Renovatie van een hotel in Knokke? Zaelig!

“Het vernieuwen van de elektriciteit, slimme sturing waar nodig en slimme laadoplossingen voor onze gasten. En dat voor een hotel met 20 kamers. Is dat iets waar Homate mee kan helpen?“ Met deze vraag kwam de klant naar Homate.

Disciplines

Elektriciteitswerken

Domotica

Zonnepanelen

Slimme sturing verlichting, verwarming en water

Wifi

Alarm

Laadpalen

nieuwe keuken in hotelkamer

Een nieuwe uitdaging

Een hele uitdaging op zowel commercieel als uitvoerend vlak. En vooral een nieuwe ervaring. Hebben we genoeg ploegen? Kunnen onze projectleiders projecten van die grootorde aan? Kunnen we de klant dezelfde ontzorging bieden als bij onze andere projecten? Na intern overleg besloten we dat dit zeker mogelijk was. En zo geschiedde. “Homate projects” was geboren.

Totaalaanpak op maat

Het “Zaeligste hotel” van België ook één van de meest duurzame maken? Met die insteek gingen we samen met de bouwheer en hun klant aan de slag.


In samenspraak kozen we ervoor om in de gemeenschappelijke delen Velbus domotica te installeren. Hierdoor kunnen we op basis van bewegingsmelders verschillende lichtkringen sturen, zonder dat deze de hele dag energie verbruiken.

Ook de verwarming en het verwarmen van het water moest gestuurd worden. ‘S nachts is de kans klein dat mensen warm water gebruiken, dus is het ook onnodig om de boiler de hele tijd te laten werken.

Echter is hiervoor nog steeds veel energie nodig. Daarom hebben we samen gewerkt met Ecopuur voor het plaatsen van zonnepanelen om zo veel mogelijk groene stroom op te wekken.

Tot slot hebben we ook gezorgd voor optimale veiligheid en connectiviteit dankzij een slim alarmsysteem en een top wifi netwerk.

voor en na foto van elektriciteitswerken in een gang van een hotel

Open communicatie en snel schakelen

realisatie van een hotellobby

Op dat moment ons grootste project, maar qua uitvoeringsperiode één van onze snelste... Goede planning, snel kunnen schakelen en goede, open communicatie waren dus heel belangrijk.

Een werfvergadering iedere week met alle aannemers, klant en bouwheer was geen overbodige luxe. Dankzij deze werfvergaderingen konden we heel kort op de bal spelen indien er problemen op kwamen dagen of nieuwe beslissingen genomen werden.

Onze projectleider kon zo ook perfect communiceren naar onze uitvoerende teams.

Dit alles zorgde ervoor dat we dit project in minder dan een half jaar konden realiseren. Van slijpwerken en het leggen van kabels tot de opening.

De resultaten spreken voor zich

Vier foto's van elektriciteitswerken, kabels, armaturen enzovoort

Klaar om je project te realiseren?

Homate B2B magazine

Op zoek naar inspiratie?

Benieuwd naar de nieuwste trends op vlak van elektriciteit en duurzame technieken? Dat en nog veel meer lees je in ons gratis e-magazine.

Download magazine
Homate B2B magazine

Op zoek naar inspiratie?

Benieuwd naar de nieuwste smarthome trends om energie te besparen? Dat en nog veel meer lees je in ons gratis e-magazine.